A Bullet Journal kaland III. rész

Megosztás:

Első benyomások

Alig pár napja használom a tervezőmet, de máris imádom! Tényleg csak néhány nap telt el ebből az évből, és máris produktívabb vagyok, mint tavaly ilyenkor. Elvégre éppen a második bejegyzésemet írom ebben az évben - mikor volt ilyen utoljára? Már megérte! Érzem a változást, érzem azt, hogy tettre kész, energikus és összeszedett vagyok. Jobban odafigyelek magamra, az egészségemre, teendőimre, kevésbé siklanak el a fontos dolgok, de még az apróságok is szerepet kapnak az életemben, és emiatt van úgy, hogy végre elégedett tudok lenni a nap végére.


Egy kicsit féltem a kezdéstől. Rettegtem attól, hogy rajzolni fogok és a kézírásomat kell nézegetnem minden nap a Bujomban. Mindkét dolog hatalmas kudarcélmény volt gyerekkoromban. Rettenetesen sokat gyakoroltam a kézírást anno, óvatos mozdulatokkal kerekítve a betűket, ennek ellenére sosem kaptam kettesnél jobb jegyet a külalakomra, és emiatt butának, rossz tanulónak éreztem magam. A rajzzal is ugyanez volt a helyzet. Mindig nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a munkába rajzórán, de hármasnál jobb jegyet egyetlen munkám sem érdemelt. Ilyen élményekkel a hátam mögött évekig halogattam a saját tervezőm elkezdését. Most, hogy belekezdtem, máris tanított nekem valamit. Megtanította elfogadni a kézírásomat és a girbegurba, esetlen vonalaimat, amik hozzátartoznak a személyiségemhez. Bár pacázok, maszatolok és a papírt is gyűröm, de élvezem az egészet! Egyelőre még másolok, lopom az ötleteket, de érdekes lesz látnom, hogyan fejlődök hónapról hónapra. A februárra máris akad saját ötlet.


A tervezőm adott körülményeim miatt egészen üres. Hosszú betegségem, műtét és kezelések után januárral érkezett el a pihenés, regenerálódás, felépülés időszaka. Programokat így még nem vezettem fel a naptáramba, de a To-Do listám kezd betelni és már jócskán vannak elvégzett feladatok is! Minden nap vetek rá egy pillantást és ösztönzően hat rám, hogy valamire ma is kerítsek sort, érezzem, hogy teszek valamit.

A szokásfigyelők kedvenceim közé tartoznak a plannerben. Mindig gondot okozott a folyadékbevitel, és most meglepődve tapasztalom, hogy túl is teljesítem az eltervezett 2 liter vizet. A mozgással ugyanez a helyzet. Napi 30 perces mozgás az elvárt, amit szeretnék túlteljesíteni... Majd! Mert most még a kezelés után egy-két hétig megmaradt hasmenés miatt nem tudom a nyakamba venni a várost. Egyelőre csak itthon teszem a dolgomat.
A listák a kedvenceim. Már akkor érzem a lelkesedést, amikor csak összeírom az ötleteimet, teendőimet, az elvégezendő munkákat. Szintén tanultam valamit magamról pár nap leforgása alatt. Látom, hol van a gyenge pontom és ez elkeserít, mert egyelőre nem tudom, hogyan fogjak hozzá. Hát igen, a közösségi oldalak menedzselése nem az erősségem, itt van mit pótolnom. DIY, ötletek és blog terén jönnek a lehetőségek, és a kívánságlistámra is van mit írnom, csak győzzem!

A hangulatmérőről is bebizonyosodott, hogy előnyömre tudom használni. Tudatosan formálom úgy a napjaimat, hogy minél kedvezőbb elbírálást kapjanak. Szigorú vagyok, igyekszem reálisan látni és osztályozni magam, szem előtt tartva azt is, hogy legyen hova fejlődni és akarjam a további pozitív változásokat.

Ennyi táblát, oldalt, listát sikerült elsőre összeszednem a kezdéshez. Van oldal a jegyzeteimnek és a havi kihívásoknak is. Ez utóbbit is nagyon szeretem, szintén segít abban, hogy mentálisan szinten tudjam tartani magam, rengeteg célkitűzéssel, amik bár csak lehetőségek, de a sikerélmény miatt ösztönzően hatnak rám. Az is igaz, hogy az ötletekkel még hadilábon állok és bizonyos korlátaim is vannak jelen pillanatban, de izgalmas utazás lesz ez is az elkövetkező próbaévben.

Ezzel ki is fogytam az ötletekből, nem jutott eszembe, mi mást is vezethetnék még a planneremben. A kiadásokat nem szoktam vezetni, attól csak stresszelnék; a Bujomnak pedig az a lényege, hogy összeszedett legyek és javítsak az életminőségemen. De hát, ha van ötletetek, mondjátok! A következő hónapokban felhasználnám, kipróbálnám.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése