Kedvenc filmek/ Movie TagTalán már írtam, hogy a filmek nagy szerepet játszottak abban, hogy írni kezdtem. Ezért is örültem annyira ennek a tagnek, amire Joopsy hívott ki.  Imádom a filmeket, de azok között is inkább a régebbieket. A most aktuális mozik nem tudnak levenni a lábamról, túl sok gödröcske, kék szem, bugyuta sztori és annál is több akció jelenet a minőség rovására megy. Hollywood a látvánnyal akarja lenyűgözni, megvenni a nézőt, a könnyebb befogadás, az első és meghatározóbb érzékszervünk, a szem által. Így nem véletlen az sem, hogy a válaszaim között inkább régebbi filmek szerepelnek.
1. Melyik volt az első meghatározó film, amit láttál? 
A Star Wars. Vasárnapi családi mozizás keretében néztük meg és olyan hatást gyakorolt rám, hogy másnap a barátnőimmel az órák közötti szünetekben már a filmet játszottuk. Én voltam Han Solo, ki más? Alig 8-10 éves lehettem, de ennek a filmnek köszönhetem a sci-fi iránti rajongásomat és a történetmesélést is.

2. Mi volt az utolsó film vagy sorozat, amit láttál? 
Ilyenkor az ünnepek után, ez a kérdés annyira telitalálat! Hát bizony, Kevin. Ami nem karácsonyi témájú volt és mostanában néztünk meg, az pedig a Sándor Mátyás című sorozat volt, egy kis nosztalgia-moziklub keretében. Érdekes élmény volt egy Verne adaptációt magyar színészekkel látni. :)

3. Mik a kedvenc filmjeid? 
Első helyen A Gyűruk Ura van, azt hiszem, ez már sosem fog változni, örök helye van a szívemben. De kedvenceim még a Star Wars, az Indiana Jones filmek (ami Han Solo után talán nem is meglepő), a Dennis, a komisz, az Eredet, a Mátrix, Az ötödik elem, a Psycho, a Hegylakó, az X-man, Oscar, Másvilág, A Pusztító. A stepfordi feleségek, Pleasantville... hosszú a lista és eléggé nagy a szórás.

4. Milyen műfajú filmben lennél te karakter? 
Fantasy vagy sci-fi. Mondjuk egy időutazósban el tudnám képzelni magam, aki sok-sok kalandot él meg, idegen helyeken és más-más időben. Vagy akár lehetnék egy űrhajó kapitánya is. Akár... 

5. Ki játszana téged egy filmben? 
Ó, hát mondjuk elsőre Nicole Kidman, másodjára Sandra Bullock, de ha reális akarok lenni, akkor Bette Midler és inkább komikus lenne az a film!

6., Mi a top 3 kedvenc sorozatod? 
Jóbarátok, Star Trek, Supernatural.

7. Mi idegesít legjobban egy filmben? 
Nagyon tud dühíteni a sok felesleges harc és akciójelenet, a látványos robbantgatások, a hollywoodi szemfényvesztés, mindez negyedórában és közben halálra tudom unni magam. Sajnos egyre több film épít a látványra és egészen silány tartalmat tesznek mögé, ami miatt egyre kevesebb filmnek szavazok bizalmat. Maradok inkább a "régi" filmeknél.

8. Mi az a film vagy sorozat, amit soha nem fogsz megnézni? 
Ami nem kelti fel az érdeklődésemet, azt nem nézem meg. Sok ilyen van. De mostanában bojkottálom a Marvel-filmeket, nem tetszik az irány, ami felé elmentek, sokat veszítettek a fényükből.

9. Melyik színésszel, színésznővel vagy filmrendezővel találkoznál szívesen? 
Sosem volt ilyen ambícióm, szeretem, ha a színészek megmaradnak távoli, elérhetetlen, éteri lényeknek, akikért lehet rajongani. Szemtől szemben már lehet sokat veszítenének a vonzerejükből. Ó, hát a francba már! Oké, legyen... Johnny Depp.

10. Mi az aktuális kedvenced, amit most láttál, vagy most szeretnél megnézni? 
Nekem ez a kérdés kicsit összecseng az elsővel és a harmadikkal, ezért csak ismételni tudom magam. A Gyűrük Ura, Star Wars... na igen, egy ideje szeretném Szilárdot rávenni, hogy nézzük meg együtt a Psychot, ő még nem látta. Valamelyik hétvégén szorítunk rá időt.

Még egyszer köszönöm szépen a kihívást, Joopsy! :) A kihívást pedig bárki szabadon viheti, töltsétek ki, és meséljetek, nektek milyen filmélményeitek voltak a meghatározóak abban, akik most vagytok. :)

Megjegyzés küldése