B. A . Paris: Zárt ajtók mögött
Könyvajánló

(Fülszövegért kattints a könyv borítójára)

Fojtogat egy érzés, miközben haladok előre ebben a könyvben. Robbanni akar, de próbálom magam csillapítani: ez csak egy regény, nem valóság. Pedig akár az is lehetne. 

Grace és Jack élete tökéletes. Grace tehetséges, okos és bármihez nyúl, abból arany lesz. Jack pedig isteníti az ő feleségét. Ők az eszményi pár, és bárkit megkérdezhetnénk róla, ugyanezt mondanák. Felmerülhet-e bárkiben a kérdés ennyi tökéletesség után, hogy mindez csak a külvilágnak szólna? Felmerülhet-e valakiben az, hogy ilyen nem létezik, túl gyanús, hogy minden annyira szép és jó? Persze fura: Grace sosem veszi fel a telefont, Grace nem ér rá találkozni a barátnőivel, Grace-nek nincs mobilja. De mindenre van ésszerű magyarázat, amivel el lehet altatni a gyanút és nincs más választás, el kell fogadni ezt a tényt.

Mert senki sem láthat be a falak mögé, senki sem tudhatja mi zajlik a zárt ajtók mögött.

Te a biztonságos kis világod közepén elképzelni sem tudod, hogy ilyesmi megtörténhet.

Mert az, ami a zárt ajtók mögött zajlik, az maga a rettegés. Azt hiszed, ismered, mi az a félelem, de mikor belecsöppensz ennek a történetnek a sűrűjébe, ráébredsz, hogy még a közelében sem jártál ennek az érzésnek. Még nem tapasztaltad meg a lelki terrort, még nem fojtogatott az aggodalom, ha valamit nem úgy teszel, ahogy elvárják tőled, akkor a jutalmad érte: büntetés. De ha úgy cselekszel, ahogy várják tőled, akkor sem számíthatsz másra, mint büntetésre.

Akarod látni, hogy mi zajlik a zárt ajtók mögött? Szeretnél egy kis borzongást? Garantáltan felébrednek benned az indulatok és képtelen leszel uralkodni az érzelmeiden, mert amit az ajtó mögött találsz, nem tündérmese.

B. A. Paris kiváló koncepciója és lebilincselő története egy pillanatig sem hagy unatkozni. Igazi letehetetlen könyv. Karakterei hitelesek, könnyű velük azonosulni. Zseniális író zseniális könyve, ami egy egészen új élményt adott nekem. Tagadhatatlanul megérintett a történet, tudtam gyűlölni, együtt érezni és aggódva várni, hogyan alakul a szereplők élete. Az érzelmek végletei között őrlődtem.

Emlékeztek a filmre: A kéz, amely a bölcsőt ringatja? - Bár a történet és koncepció egészen más, de hasonló élményben lehet részetek, ha elolvassátok a Zárt ajtók mögött c. könyvet.

Köszönöm Ulpius Baráti Kör a lehetőséget, hogy elolvashattam ezt a könyvet még megjelenés előtt, és ezzel beléphettem a pszicho-thrillerek világába.


Megjegyzés küldése