Amikor azt mondják, hogy beszéljek magamról, alig tudok megszólalni. Mikor arra kérnek, hogy beszéljek a kapcsolatomról az írással, képtelen vagyok befogni a számat.

Magamat egyszerűen csak így jellemezném: mindig tintafoltosak az ujjaim és biztosan van a kezem ügyében egy vázlatfüzet, de legalábbis a telefonom, hogy jegyzeteket tudjak írni, ha éppen jön egy jó gondolat.

Láng Emőke vagyok. Jobban szeretem, ha Eminek szólítanak, Emőkének csak a családom szokott hívni. Írással foglalkozom. Ez elég tág fogalom és tényleg sok minden belefér, a blogolástól kezdve a kreatív írásig. Aktívan kergetem az álmaimat és ahogy magamat ismerem, még 80 évesen is új célokat fogok kitűzni magam elé.

Tiszaújvárosban nőttem fel, egy csodálatosan szép kisvárosban, ami rengeteg ingert adott egy éppen szárnyait bontogató írópalántának. Történetek "írásával" már óvodás korom óta foglalkozom, bár ténylegesen papírra csak iskolás koromban kezdtem leírni őket. Az utcában, ahol laktunk, volt egy könyvesbolt és egy könyvtár is, így a kettő között ingázva már hatéves koromban eldőlt, hogy a könyvek fogják meghatározni az életemet. Arról álmodtam, hogy újságíró leszek, de rengeteg kerülőutat bejárva végül "csak" addig jutottam, hogy blogokra írok cikkeket és könyvkritikákat.

Valamit mindig írok. Az éppen aktuális regényemet, egy novellát, anyagot egy pályázatra, bejegyzést egy blogra, vagy éppen levelezek.

Eddig valamiért nem tartottam fontosnak, hogy megmérettessem magam különböző pályázatokon. A 2017-es év hozta el számomra azt az időt, amikor belevágtam és elkezdtem feszegetni a határaimat, megtapasztalni, mégis mennyit ér a tehetségem. Azóta folyamatosan pályázatokra vadászom és az engem érdeklő témákra rendíthetetlenül írom a műveimet.

Ahol közreműködöm:

Könyvvadászok: könyvkritikák, amatőr írók műveinek véleményezése.
Corn & Soda: amibe éppen beleártom magam.

Eddigi eredményeim:

 • A VI. Aranymosás Irodalmi pályázaton a legjobb húsz közé került a Szemetek tükrében című regényem.
 • Vivien Holloway fanfiction írós játékán első helyezést értem el a Winie és a Valentin-nap című novellámmal.
 • A Merítés állandó pályázatán március hónap első helyezettje lett a Hetedik nap című novellám.
 • A Merítés állandó pályázatán április hónap első helyezettje lett a Rémálom című novellám.
 • A KIKE és a Corn&Soda közös pályázatán, melynek témája az első filmes élmény, címe: Mikor fellebben a függöny, 3. helyezést értem el Psycho című novellámmal.

Impresszum:

A blogot szerkeszti: Láng Emőke /Láng Emi/
Rendszergazdaként közreműködik: Láng Szilárd

A blog személyes bejegyzéseket, saját írásokat, cikkeket, könyv- és filmajánlókat tartalmaz.

Design:

Sablon és kódolás: Láng Szilárd

Különös gondot fordítunk arra, hogy az oldal bejegyzéseihez olyan képeket használjunk, amiken nincs szerzői  jogvédelem: szabad felhasználású fotó megosztó oldalakról illusztráljuk a tartalmat.

Szerzői jogvédelem:

A blogon található írott tartalom Láng Emi szellemi tulajdonát képezi, azok felhasználása csak a szerző engedélyével lehetséges.

A tartalom közzététele, csakis a szerző jóváhagyásával és változtatás nélkül megengedett.


Kapcsolat:

E-mail: @
Facebook: Emke
Instagram: emokelang
Moly: Levandra

4 megjegyzés:

 1. Szia,, hogy is mondtad? Eminek ha szólítanak akkor az jobban inponál.. Nos Emi,, írod hogy kritikákat, és véleményt mondasz az amatőr írok műveire. Én is írogatok az én szabályaim szerint, amit később ki is nyomtatok a saját nyomtatómmal könyv formájába. Persze nincs lektorozva, mondhatnám hogy nyers szöveg. Érdekel? Vagy volna-e időd velem kicsit foglalkozni. Tisztelettel Mihály,,,

  VálaszTörlés
 2. Igen, így mondtam! :) Az Emőke nekem túl hivatalos, én pedig egy egyszerű emberke vagyok, aki szeret közvetlen lenni másokkal, így sokkal könnyebb a kommunikáció. :) Szeretem, ha valaki, főleg egy író, eltér a megszokottól és vállalja, ha más úton jár, mint az átlag! Felkeltetted az érdeklődésemet, kérlek küldd el a kéziratodat az e-mail címemre, föntebb a @ jelre kattintva megtalálod! :)

  VálaszTörlés
 3. Szia ,, a e-mail címedre nem tudok levelet küldeni,, ( az a pastafiók nincs instalálva nekem) már többször akartam a gépemre beépíteni de mivel nem volt rá szükségem idáig , ezért nincs. ha van másik e-mail cimed ott megtehetem. Köszi Mihály.

  VálaszTörlés
 4. Nincs másik e-mail címem. Azt javaslom neked, hogy vedd fontolóra a g-mail.com e-mail cím regisztrálását, mert ma már elengedhetetlen, hogy legyen. Belépő sok helyre, ahova eddig nem tudtál csatlakozni. Ez is egy lépés a célod eléréséhez. :)

  VálaszTörlés