Árulkodó jelek, hogy egy íróval van dolgod


Furcsán viselkedik? Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni és rémeket látni! Elég nagy az esély rá, hogy amatőr íróval van dolgod. Nem feltétlenül elmebeteg vagy tudatmódosított állapotban van, bár a valóságtól nem járunk messze! 


 1. Bámul ki a fejéből - nem tud elszakadni a történetétől, amin éppen dolgozik. Létezik egy világ, ami sokkal vonzóbb számára, mint a valóság. Időszakos. Tehát van rá remény, hogy ha kérdezel tőle valamit, esetleg válaszolni is fog!
 2. Feltűnően bámul téged vagy másokat - nem kell megijedni, nem táplál gyengébb érzelmeket, csupán kielemez téged, figyeli a mimikádat, a hangszínedet, beszédstílusodat. Nagy esély van arra, hogy fel fogja használni tapasztalatát egy karakterformáláshoz.
 3. Nem vesz részt aktívan a beszélgetésekben, a háttérbe húzódva figyel - Még mielőtt kombinálni kezdenének és összeesküvés-elméleteket gyártani: gyűjtőmunkát végez, így inspirálódik.
 4. Feltűnően sok figyelmet szentel egy bizonyos személynek - felkeltette az érdeklődését, bizonyára nem hétköznapi személyiség, bele akar látni a rejtett mélységekbe is. Elrendeltetett. Karakter lesz belőle. Miután alaposan kielemezte, nem fog tovább érdeklődést mutatni felé. Elveszi, ami kell, aztán továbbáll.
 5. Titkolózik, nem szívesen beszél magáról - legkedvesebb hobbija miatt sokan csodabogárnak tartják. Attól fél, nem értik meg, és igaza is van: tényleg nem értik, mi a francért ül a laptopja felett hajnalig szombat éjszaka?
 6. Az olyan témákhoz, mint a Valóvilág és X-Faktor, nem tud hozzászólni - mert érdeklődési körén kívül esik. Sajnálja az időt a TV előtt tölteni, nem is érdekli, inkább olvasni szokott.
 7. Feltűnően jó a memóriája, pontosan emlékszik hónapokkal ezelőtt elhangzott mondatokra - mert mindig figyel, mindent megjegyez, elvégre sosem lehet tudni, mikor jön még jól, egy történethez, vagy karakterformáláshoz.
 8. Szórakozott. Elfelejt bizonyos dolgokat: hova tette a tollát,  egy fontos kimutatást... Bár az előbbi a kezében van, az utóbbit meg éppen most adta át neked. - ilyenkor a legkönnyebb rajtakapni, hogy egy másik világban jár.
 9. Folyton álmos, karikás a szeme és kávéval próbál energiát csepegtetni az ereibe - előzőleg hajnalig fent volt és írt.
 10. Súlyos esetben ilyeneket motyog magában: most hogy oldjam meg ezt a helyzetet, nem akarom megölni, de kénytelen leszek... - na, ez az a pillanat, amikor hagyd magára, mert ha megzavarod: a) leüvölti a fejedet, b) zavarodottan néz rád és fogalma sincs, milyen bolygóra csöppent.
 11. Váratlanul megáll az utca közepén, és veszettül írni kezd a telefonjába vagy jegyzetfüzetébe - hirtelen eszébe jutott valami új ötlet az aktuális regényéhez, és gyorsan lejegyzi, még mielőtt elfelejtené

Amit csak a családtagok ismernek:

 • Képtelenség felállítani a gép elől, mert éppen egy fejezet kellős közepén tart. Ilyenkor még a szükségleteiről is megfeledkezik. 
 • Elfelejt ebédet vagy vacsorát főzni. Amúgy is van kaja a hűtőben, szolgáld ki magad! De ő maga megfeledkezik arról, hogy egyen.
 • Elfelejti levinni a szemetet, bekapcsolni a mosógépet, amit megpakolt szennyessel, befizetni a számlákat...


Megjegyzés küldése