Lélektársak

2013. április 26.
Azon kapta magát, hogy egyre többet érez a lány iránt, mint ahogyan egy őrzőnek kellene a rábízott emberi lényre. Éjjelente ott állt az ágya mellett és vigyázta álmát. Reggelente alig várta, hogy felnyissa tiszta fényű szemeit és rácsodálkozzon vélük a világra. Elkísérte mindenhová. Ott volt mellette és vigyázta őt láthatatlanul. Beborította szárnyaival, óvta széltől, fagytól és ártó szándéktól. Mindig a lehető legjobbat akarta adni neki. Azt akarta: gondtalan és boldog legyen. Minden egyes mosoly, ami olykor megjelent a lány arcán, örömmel töltötte el. Ünnep nap volt számára, mikor mosolyogni látta. Ezen ritka alkalmak egyikén érezte először, hogy szeretné megérinteni, ölelni, magához húzni.

Az Őrzőt egyre inkább magával ragadta védence lelkének ragyogása. Órákon keresztül gyönyörködött tisztaságában. Érezte, szeretete iránta nőttön nő, és azt is, hogy képtelen tőle elszakadni. Pedig tudta, hogy egy napon el kell őt hagynia. Egy nap, mikor már elég erős lesz és tud majd magára vigyázni a lány. Amikor többé már nem lesz rá szüksége. Rettegett attól naptól. Óráról-órára, percről-percre érezte, hogy közeleg az idő, mikor búcsúznia kell.


Elérkezett az a nap. Az Úr magához hívatta az Őrzőt. Az Angyal ott állt Őelőtte, aki mindent tud és mindent lát. Tisztában volt vele, hogy nem rejtheti előle titkát, hiába való próbálkozás lenne és nem is árulná el Őt soha. Megadta magát. Nem tiltakozhat a felsőbb utasítás ellen, még ha annyira fáj is neki. Legyen, ahogy Ő akarja. Csak azt a tiszta szempárt felejthetné...
- Évekkel ezelőtt, egy Angyalt küldtem az emberek világába - kezdett bele mondandójába az Úr - A legtisztább fényű Angyalomat, kiben a szeretet ereje legerősebben lüktet. Leküldtem őt és megbíztam egy nagyon fontos feladattal. Tanítsa az embereket. Mutassa meg nekik, hogy élni másként is lehet. Tanítsa meg a türelmet, a megbocsátást, a szelídséget, az elfogadást és a feltétel nélküli szeretet. Ő rendületlenül teszi a dolgát, anélkül, hogy tisztában lenne vele, ki is valójában. Idővel az emberek egyre mélyebbre süllyedtek a gyarlóság mocsarában. Angyalomnak szüksége volt védelemre. Küldtem melléje valakit, hogy vigyázzon rá.
- Engem küldtél Uram - bólintott az Őrző.
- Tudtam, rád bízhatom őt és neki nem eshet bántódása - mosolygott angyalára az Úr, majd elszomorodva folytatta: - Az emberek elvesztették a hitüket. Elfelejtettek gyermekiek lenni, mindig csak rohannak, nincs egy percük, hogy megálljanak és rácsodálkozzanak a szépre. Elmennek egymás mellett az utcán anélkül, hogy egy mosolyt ajándékoznának a másiknak. A szeretet nem kerül semmibe. Minden másnak hatalmas ára van az emberek világában, de nem tudják, hogy ez az egyetlen egy dolog, mit ha adnak, az által ők maguk is gazdagabbak lesznek. Az emberek boldogtalanok, mert nem ismerik a szeretet erejét.
- Hiszen ott van az orruk előtt, ők mégis elmennek mellette!
- Nem veszik észre. Folyamatosan a jövő miatt aggodalmaskodnak és a múlton bánkódnak. Elfelejtenek élni, örülni a jelennek, élvezni az életet. Meg kell tanulniuk a mostban létezni, elengedni a gondokat, meglátni a szépet és a jót, megnyílni a szeretetnek, hogy boldogok lehessenek.
- De hát mit tehetnénk, hogy így legyen? - kérdezte fájdalmasan az Őrző.
- Angyalomnak ott lent, az emberek világában, társra van szüksége. Egyedül kevés erre a feladatra. Küldök melléje valakit, kivel kézen fogva, egyesítve szeretetüket, még erősebben beragyoghassák fényükkel a sötétséget. Téged küldelek.
- Engem? - lepődött meg az Őrző, de nem tudta leplezni örömét, fénye hirtelen felragyogott a boldogságtól - Hiszen vannak nálam méltóbbak erre a feladatra.
- Te vagy a legjobb erre a feladatra. Te ismered legjobban Angyalomat.

S az Úr álmot bocsátott földi angyalára. Megsúgta neki, hogy társat rendelt melléje, hogy vele küzdjön tovább. A lány reggel felébredve, visszagondolt álmára, és megérezte, hogy ő más, mint a többi ember. Már tudta, hogy okkal került le a földre, és küldetése van. Attól a perctől kezdve nyitott szemmel járt, és kereste Őt, kit társául adott az ég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése