Boldogság

2012. március 7.
Némán álltak az erdőben és mindketten arra vártak, hogy egyikőjük megszólaljon. Tűnődve nézték a kopasz fák kusza ágai között áttörő késő novemberi nap sugarainak lágy fényét, melynek melege még simogatta, melengette arcukat.
- Hát tényleg létezik ilyen boldogság? - sóhajtott fel az ember, megtörve a csendet.
- Létezik. Most már te is láthatod, még ha meg is kérdőjelezted számtalanszor, még ha kétkedéseddel hátráltattad, azt aminek be kellett következnie. Létezik, még ha tiltakoztál is ellene oly sokat. - felelt az Őrző. - Létezik, még ha nem is hittél benne.
- De az enyém? Biztosan az enyém? Jár nekem? És örökké az enyém marad? Soha-soha senki el nem veheti tőlem?
- A Tiéd! Mindig is a Tiéd volt. Mindig is ott volt benned, a szívedben, a Lelkedben. Ott volt mélyen, a sok gond, baj és félelem alatt mélyen elásva, eltemetve. A kacatok alatt elrejtve, elfeledve, mindig is ott volt ez a Kincs.
- Végre rám talált...
- Végre rá találtál! - javította ki az embert az Őrző - Végre erőt vettél magadon és megnyitottad a szívedet. Leküzdötted a félelmedet és lenyúltál érte a mélybe, felemelted onnan és most beragyogja az életedet.
- Jól érzem magam így... Szinte állandóan mosolygok...
- Boldog vagy!
- Boldog vagyok!
- Mert így döntöttél. 
- Nehéz volt... sokat harcoltam önmagammal, de megérte. Neki köszönhetem...
- Sok mindent köszönhetsz Neki. Sok mindent köszönhettek egymásnak. Együtt, egymásért mindenre képesek vagytok. Leküzdöttétek a félelmeiteket, elengedtétek a múltat és jövőt, szabadok vagytok és  Boldogak. Csak a tiétek ez a boldogság, vigyázzatok rá nagyon. Ne engedjétek, hogy bármi és bárki elvegye tőletek.
- Nem, nem, Soha! - kiáltotta az ember szenvedélyesen, hogy belepirult arca - már belekóstoltam, még sosem volt ilyen édes az élet. Örökké boldog akarok lenni! Örökké Boldog leszek! 
- Az is leszel - bólintott az Őrző és belenézett a napba. Arra gondolt, hogy épp ilyen fényesen ragyog most ez a boldogságtól túlcsordulva lüktető emberi szív is. Megállíthatatlanul zakatolva egy nevet, mely örök érvénnyel beleírta magát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése